Elonovinky #225: Internet přes Starlink v Česku zlevnil skoro o polovinu a je k dispozici také pro cestovatele

Elonovinky jsou pravidelným videopořadem, na kterém web ElonX spolupracuje s Živě a Mall.TV. Každý týden informuje o podnikateli Elonu Muskovi a jeho mnoha projektech – především o SpaceX a Tesle, ale také o The Boring Company, Neuralinku nebo hyperloopu.

V posledních týdnech se objevilo několik velkých novinek ke službě Starlink od SpaceX, která nabízí rychlé internetové připojení prostřednictvím tisíců družic na oběžné dráze. Starlink aktuálně v Česku zlevnil o desítky procent a nově je možné se k síti připojit z lodí a letadel a také mimo primární bydliště. SpaceX navíc ve spolupráci s T-Mobilem oznámilo novou službu, která umožní připojení k družicím Starlink pomocí běžného mobilu.

Předchozí epizody Elonovinek:

Starší epizody najdete zde.


Přispějte prosím na provoz webu ElonX, aby mohl nadále zůstat bez reklam. Podpořte nás pomocí služby Patreon či jinak a zařaďte se tak po bok ostatních dobrodinců, kteří už finančně přispěli. Děkujeme!

Petr Melechin



Mohlo by se vám líbit...

Odebírat komentáře
Nastavit upozorňování na
guest

2 Komentáře
nejnovější
nejstarší nejlepší
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
JP77

Já tomu nerozumím 😀
Proč loď potřebuje dvě antény a proč letadlo nemá plochou anténu, ale otáčecí parabolickou jako radar? Není to spíš třeba radar deště?

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem JP77