Daily Hopper: Nuda ve Starbase, Hopíkovy návrhy lodí, nohy pro B4

Na Twitteru vychází vtipný komiks ze světa kosmonautiky a především ze Starbase, kde SpaceX vyvíjí Starship. The Daily Hopper pravidelně zveřejňuje nové komiksy, přičemž často jsou hlavními postavami Starhopper, Falcon 9 nebo různé prototypy Starship a Super Heavy. Se svolením autora jsme se rozhodli komiksy týkající se SpaceX překládat do češtiny a slovenštiny.

Autor komiksu si našel novou práci, a tak nemá tolik času na tvorbu jako dříve. I naše překlady tedy budou pochopitelně vycházet méně často. V dnešním vydání se podíváme na neúspěšné návrhy kosmických lodí, přistávací nohy Super Heavy B4 a čekání na starty ve Starbase.

Pokud se vám tyto komiksy líbí, můžete jejich autora finančně podpořit na Patreonu a získat za to určité výhody.

Přípravu obrázků na překlad a vytvoření slovenské verze zajišťuje Martin Dravecký. Překlad do češtiny má na svědomí Petr Melechin.

Hopík konstruktérem

Nové rakety moc často nevznikají, a tak chtěl Starhopper jejich vývoj trochu popohnat. Akorát se u vlastních návrzích nedokázal pořádně odprostit od vlastního ega.

🇨🇿

🇸🇰

🇺🇸

Nuda ve Starbase

Starhopper byl zvyklý, že ve Starbase probíhaly testovací lety prototypů Starship každých pár týdnů a nyní je už několik měsíců ticho po pěšině.

🇨🇿

🇸🇰

🇺🇸


Nohy, prosím

Prototypy sice nestartují, ale to neznamená, že by SpaceX lenilo. Probíhají usilovné přípravy Starship S20 a Super Heavy B4 na jejich orbitální start. Velký důraz je také kladen na související infrastrukturu, včetně orbitální věže s Mechazillou.

🇨🇿

🇸🇰

🇺🇸

Předchozí vydání přeložených komiksů Daily Hopper:

Starší vydání najdete zde.

Petr Melechin
Martin Dravecký



Mohlo by se vám líbit...

Odebírat komentáře
Nastavit upozorňování na
guest

2 Komentáře
nejnovější
nejstarší nejlepší
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Meh

No ani s tim minimalismem by se to nemelo prehanet (nezapomel jsem). Humor nastesti stale nikde, takze vse v nejlepsim poradku 🙂

Petr Novobilsky

Tak ten Hopjuz je the best 😀