Zajímavý rozhovor Nolanda Arbaugha s influencerkou Briar Prestidge

V červenci byla influencerka Briar Prestidge na návštěvě u Nolanda Arbaugha, prvního uživatele implantátu Neuralinku. Výsledný rozhovor je určitě jedním z těch zajímavějších. Ne zrovna z technického hlediska, ale umožnil nám nahlédnout do Nolandova soukromí. Odehrál se u něj doma za přítomnosti rodiny. Briar také zveřejnila spoustu fotek z Nolandova dětství a mládí.

Zdánlivě nedůležité informace nám podávají skvělý obrázek o tom, co pro Nolanda skutečně znamená neurální rozhraní a jak změnilo jeho život kvadruplegika.

Briar Prestidge

web | X | YouTube | LinkedIn

Briar Prestidge je influencerka novozélandského původu. Založila PR agenturu Briar Group. Věnuje se problematice Metaverse a Web3. Vede podcast Hyperscale na Spotify a vydává také různá videa a rozhovory na kanálu se svým jménem na YouTube.

Vraťme se však k Nolandovi a tomu, co jsme se o něm dozvěděli z videa Briar.

Nolandovo dětství

Noland se narodil na Havaji, ale když mu byly 3 roky, přestěhoval se s rodiči do Arizony. S matkou a nevlastním otcem žijí v malém domku ve městě Yuma.

Univerzita

Když mu bylo 18 let, odstěhoval se od rodičů do Texasu, aby zde studoval na univerzitě Texas A&M, ale po úrazu se k nim vrátil. V mládí se věnoval snad všem sportům kromě baseballu. Jeho nejoblíbenějším bylo rugby.

Po úrazu

Nolandův úraz samozřejmě převrátil jeho život naruby. Přerušil studium na univerzitě a vrátil se k rodině, která o něj už 8 let pečuje.

Momentálně se snaží najít způsob, jak se o sebe sám finančně postarat a pokusit se nějak odvděčit rodině za jejich péči, nejlépe tím, že pro ně vybuduje dům. Chtěl by dokončit školu a začít pracovat. Chce také založit nějakou charitu. Možná i rodinu. Díky Neuralinku by to vše snad teď mohl uskutečnit.

Neuralink a média

Noland soudí, že podíváme-li se na to, co Neuralink dělá a jak obrovský potenciál jeho technologie má, je k nevíře, že činnost firmy není v médiích prezentována jako jedna z nejdůležitějších záležitostí současnosti. Má za to, že je to kvůli negativnímu obrazu Elona Muska v mainstreamových médiích, jejichž postoj k němu je podle něj totálně nefér. Neuralink podle Nolanda pomůže tolika lidem, že „trollové“ z médií budou prostě ignorováni.

Startovací sekvence implantátu

V rozhovoru jsme se dozvěděli i nějaké technické detaily o Nolandově rozhraní. Zajímavá byla především „startovací sekvence“ implantátu, kterou jsme doteď neznali. Vypadá takto:

  • Implantát je nejdříve potřeba „vzbudit“ ze stand-by modu. K tomu slouží jeho přenosná nabíječka (více o ní zde).
  • Nolandovi tedy někdo musí nasadit na hlavu baseballovou čepici, v jejímž speciálním pouzdře je kruhová část nabíječky s indukční cívkou, umístěná přesně nad místem, kde má Noland implantát. Jde to ale i bez čepice, stačí část s indukční cívkou přidržet nad implantátem.
  • Na boku čtvercové základny nabíječky je tlačítko, kterým se nabíječka zapne, aby její druhá část s indukční cívkou mohla implantát aktivovat.
  • Noland poté vydá hlasový příkaz „connect“ (angl. připojit).
  • Implantát se pomocí Bluetooth připojí k jeho laptopu.
  • Čepice s nabíječkou pak už není potřebná.
  • Noland vydá hlasový příkaz „cursor on“ (angl. zapnout kurzor).
  • Pokud chce přestat rozhraní používat, vydá hlasový příkaz „implant disconnect“ (angl. odpojit implantát).

Přispějte prosím na provoz webu ElonX, aby mohl nadále zůstat bez reklam. Podpořte nás pomocí služby Patreon či jinak a zařaďte se tak po bok ostatních dobrodinců, kteří už finančně přispěli. Děkujeme!




Mohlo by se vám líbit...

Odebírat komentáře
Nastavit upozorňování na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře